Šī pamestā pilsēta ir 6 reizes lielāka par Ņujorku, taču neviens par to nav dzirdējis… FOTO

Cik pārsteidzoša ir šī pasaule! Pilsēta, par ko šodien vēlamies pastāstīt, ir pelnījusi, lai par to uzrakstītu grāmatu vai izņemtu mākslas filmu. Daudzi cilvēki kļūdaini domā, ka Mjanmas galvaspilsēta ir Jangona. Šī informācija ir nedaudz novecojusi: 2005.gadā vietējās pašvaldības ir nodevušas valsts galvaspilsētas godu Nepjido, kas atrodas 320 km no Jangonas.

Patiesais iemesls steidzamajai galvaspilsētas maiņai vienkāršajiem iedzīvotājiem joprojām paliek nezināms. Nevienam nejautājot partijas vadība ir nolēma, ka atklātā laukā būs metropole, un visas galvenās struktūrvienības un ministrijas pārcēla turp. Tomēr cilvēki negribēja tur dzīvot…

Jaunajai galvaspilsētai vietas tika atvēlēts daudz: teritorijā varētu viegli ietilpt 6 Ņujorkas! Lielākā daļa teritorijas ir palikusi neskarta: tur nav krūmu, mežu vai lauku, un uz ceļiem bieži vien var ieraudzīt ganāmies lopus.

2

Pats interesantākais, ka atsevišķi ceļi tur ir sadalīti 6, 8 vai pat 10 joslās. Faktiski tur aizbrauc 1-2 mašīnas 10 minūtēs…

3

Nejpido nevar nosaukt par tukšu vai pilnībā pamestu pilsētu: tajā dzīvo vairāki simti valsts amatpersonu un armijas pārstāvju ar savām ģimenēm.

4

Ej uz nākamo lapu, lai skatītos bildes un lasītu tālāk!

COMMENTS

Pievienot komentāru